Kleurplaat als joker

Op een verjaardagsfeestje hangt vaak een uitgelaten, vrolijke feeststemming. Maar goed ook, anders zou het wel een saai feestje zijn.

Maar het enthousiasme en de vrolijkheid van de feestvierders kunnen ook snel omslaan in een onstuimige stoeipartij of ander “wild geraas”.

Als je een kinderfeestje bij je thuis organiseert, is het een goede tip om regelmatig een rustmoment in te lassen. Een kleurplaat is dan de ideale joker

Bij het organiseren van een kinderfeestje is het verstandig om een stapel leuke kleurplaten achter de hand te hebben. Voor het kleuren kun je speciaal ruimte inplannen in je feestprogramma. Bijvoorbeeld als rustmoment tussen twee wat drukkere activiteiten of aan het einde van het feestje.

Maar je kan de kleurplaten ook inzetten als joker, op het moment dat het nodig is om de kleine feestvierders te kalmeren. Teveel drukke spelletjes achter elkaar of een te vol programma kan bij sommige kinderen leiden tot “oververhitting”. En als ouder wil je de boel natuurlijk wel een beetje in de hand houden.

Een kleurplaat kan ook uitkomst bieden als:

  • een activiteit die je hebt gepland niet aan blijkt te slaan. Of als het regent tijdens een geplande bezigheid buiten. Het is belangrijk om in deze gevallen snel over te kunnen schakelen op een plan B.
  • er bezigheden zijn waar niet alle kinderen even lang over doen. Zodra kinderen eerder met iets klaar zijn, kunnen ze even lekker kleuren. Zo voorkom je dat deze feestvierders gaan rondrennen of je huis in no-time veranderen in een puinhoop.
  • er kinderen zijn die een bepaald spel niet leuk vinden of niet durven. Of misschien is het door jou bedachte knutselwerkje voor sommige kleine gasten wel erg moeilijk. Als alternatief kun je dan een kleurplaat aanbieden. De andere kinderen kun het spel of de knutselactiviteit vervolgen, zonder dat één van de gasten er verloren bij zit of alleen maar kan toekijken.

Op het internet zijn veel speciale websites te vinden waar je kleurplaten kunt downloaden. Een voorbeeld van zo’n website is kids-n-fun.nl, waar je honderden kleurplaten kunt vinden.

kleurplaat verjaardag dribbel

Een feestelijke kleurplaat met een taart, ballonnen of slingers doet het altijd goed op een verjaardagsfeestje. Maar je kunt ook even doorzoeken naar een passende kleurplaat bij het thema van jouw kinderfeestje. Hier al vast wat leuke voorbeelden voor een boerderijfeestje, een piratenfeestje, een prinsessenfeestje en een ridderfeestje:

kleurplaat paardkleurplaat piraatkleurplaat prinsessenkleurplaat ridders

Natuurlijk is het zo dat niet alle kinderen van kleuren houden. De kans bestaat dat vooral de drukte-makertjes als eerste roepen: “Kleuren?! Daar heb ik écht geen zin in, hoor! Dat wil ik niet!” Misschien kun je het kleuren dan wat aantrekkelijker te maken door een prijs te beloven. Of beloon iedereen die zijn tekening mooi aan het kleuren is met iets lekkers.

Weet je zelf ook een leuke website waar je kleurplaten kunt downloaden? Laat het dan even weten in het reactieveld onder dit blogbericht. Wie weet kun je zo veel ouders helpen om de ideale joker te bemachtigen, voor het kinderfeestje van hun zoon of dochter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen