Kinderfeestje thuis: een fantastische jeugdherinnering

Kinderfeestje thuis: een fantastische jeugdherinnering

Als ik terugdenk aan mijn eigen kinderfeestjes van vroeger, herinner ik me vooral de gezelligheid thuis.

Onder begeleiding van mijn moeder en mijn oma deden we ouderwetse spelletjes, zoals zakdoekje leggen, koekhappen en stoelendans. En natuurlijk aten we heerlijke zelfgebakken pannenkoeken.

Mijn oma was een ster in het vertellen van verhalen vanuit de poppenkast. Als kinderen keken we ademloos toe.

Wanneer ik nu de foto’s van dat kinderfeestje terugzie, valt me op dat de benen van mijn oma een beetje ongemakkelijk aan de zijkant uit de poppenkast staken. Waarschijnlijk zat ze daar niet echt comfortabel.

eerste kinderfeestje fantastische jeugdherinnering

Maar toch deed ze haar uiterste best om mij en mijn vriendjes een geweldig feestje te bezorgen. En dat is haar gelukt! Mijn oma leeft jammer genoeg niet meer. Maar de fantastische jeugdherinnering die ze mij gaf, zal voor mij altijd voort blijven leven.

Tegenwoordig worden kinderfeestjes steeds vaker buitenshuis gevierd. En het komt soms op me over, alsof ouders elkaar daarbij vooral willen aftroeven. Wie kan zijn of haar kind het meest dure en spectaculaire kinderfeestje geven?

Er is natuurlijk niks mis met leuke of spannende uitjes tijdens een kinderfeestje. En als je weinig tijd hebt, is het ook best makkelijk om met zijn allen naar de film te gaan en daarna snel nog een hapje eten bij het favoriete fastfood-restaurant. Je hebt in elk geval geen rommel thuis. Maar het prijskaartje loopt wel  snel op.

Een kinderfeestje thuis is zeker zo gezellig en hoeft geen kapitaal te kosten. Het kost wat moeite en inspanning, maar je krijgt er wel veel voor terug. Als jij je kind en zijn of haar vriendjes op een originele manier weet te vermaken, zal dat voor je kind een mooie herinnering op leveren. Iets waar hij of zij later met veel plezier aan terug zal denken.

En zeg nou zelf… dat is toch het mooiste wat je jouw kind als verjaardagscadeau kunt geven?!

Over de schrijver
Reactie plaatsen