Hoe maak je een feesthoedje?

Hoe maak je een feesthoedje?

Wil jij weten hoe je gemakkelijk een originele feestmuts maakt? Dan ben je hier op de juiste plek! Ik ga je laten zien hoe je supersnel leuke en unieke feesthoedjes kunt maken.
Om er voor te zorgen dat jij vandaag nog je eigen feesthoedjes in elkaar kan zetten, heb ik een gratis sjabloon voor je gemaakt. Je kunt de sjabloon hieronder downloaden en printen op A4 papier. Met de duidelijke stap-voor-stap werkinstructies maak ook jij in no-time de leukste feesthoedjes. En dat is ook nog eens helemaal niet moeilijk.

Als voorbeeld heb ik feestmutsen gemaakt in oranje, blauw en groen. Maar uiteraard kun jij helemaal zelf de kleuren bepalen. En dat geldt ook voor de verdere versiering. Zo weet je zeker dat jij op het verjaardagsfeest van jouw zoon of dochter met unieke én persoonlijke feesthoedjes voor de dag kunt komen.

Download dus snel je sjabloon en ga zo meteen nog aan de slag om zelf je eigen feesthoedjes te maken!
 

[phxoptin id=1448630818]

 
Om je te helpen bij het maken van je eigen feesthoedjes heb ik alle stappen nog even voor je op een rijtje gezet:

1. Download de sjabloon


Het maken van je eigen feestmuts begint met het downloaden van het pdf bestand met de sjabloon. Heb je dat al gedaan? Zo nee, druk dan snel op de knop hierboven! Zo ja, lees dan snel verder voor een uitgebreide werkbeschrijving.

stap voor stap werkbeschrijving om je eigen feesthoedje te maken


2. Print de feesthoedjes sjabloon op stevig papier


Je kunt de sjabloon voor de feesthoedjes printen op wit of gekleurd papier in A4-formaat. Zo bepaal jij zelf de basiskleur van de feestmutsen. Later kun je de feesthoedjes op allerlei manieren verder versieren.

Het is natuurlijk ook mogelijk om dessin papier te gebruiken. Je feesthoedjes hebben dan al meteen een leuk motiefje of patroon. Let er bij gedessineerd papier wel op dat je de sjabloon op de witte achterkant van het papier print. De werk instructies komen dan aan de binnenkant van de feestmuts, zodat je er niks meer van ziet als de hoedjes klaar zijn.

Belangrijk bij het printen is dat je stevig papier gebruikt. Anders wordt het lastig om de feestmutsen in elkaar te vouwen. Bovendien gaan hoedjes van te dun papier veel minder lang mee. De feestvierders zullen waarschijnlijk vol enthousiasme de feesthoedjes op hun hoofd willen zetten. Het zou een domper op de feestvreugde zijn, als de hoedjes meteen scheuren zodra er aan de elastiekjes wordt getrokken.

Mijn advies is om minimaal 120 grams papier te gebruiken. Maar natuurlijk geldt: hoe dikker het papier, hoe steviger de hoedjes! Houd er wel rekening mee dat het papier nog door de printer moet kunnen.

3. Knip je feesthoedjes op maat


Als je het aantal benodigde prints hebt afgedrukt, kun je de feesthoedjes op maat knippen. Volg de doorgetrokken kniplijn en er ontstaat vanzelf een soort halve maan, met daaraan vast een plakstrip.

Tussen de plakstrip en de halve maan maak je twee kleine inkepingen, waarmee je beide zijden van de feestmuts straks makkelijk in elkaar kunt haken. Let op dat je alleen de stukjes in knipt die zijn aangegeven met de doorgetrokken lijn. De stippellijn moet niet geknipt worden.

4. Snijd een gleufje in de feestmuts


Op het feesthoedje staat een snijlijn aangeduid met streepjes. Hier maak je een gleufje door de lijn in te snijden met een hobbymesje.

5. Rol je feesthoedje op


Rol nu de sjabloon op zodat een kegelvorm ontstaat. De plakstrip schuif je door het zojuist gesneden gleufje. En het begint nu echt te lijken op een feesthoedje.

6. Even plakken voor de zekerheid


Om te voorkomen dat het feesthoedje los schiet, kun je voor de zekerheid de plakstrip aan de binnenkant vastplakken met lijm of een plakbandje.

7. Tot slot een elastiekje


Maak tenslotte nog 2 kleine gaatjes bij de aangegeven sterretjes. En bevestig hier een elastiekje of een lintje aan. En klaar is Kees!

feesthoedjes gemaakt met de sjabloon van Help Mijn Kind Is Jarig
Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen is de basis van je feesthoedje af. Je kunt de hoedjes nu op allerlei manieren verder versieren.

Heb je wat inspiratie nodig? Kijk dan eens goed rond op mijn blog. Je kunt daar wat leuke voorbeelden vinden:

 
Reactie plaatsen