Gratis Circus Traktatiedoosjes

Is jouw zoon of dochter binnenkort jarig en ben je op zoek naar een originele traktatie?

Dan ga ik je helpen om een superleuke circus traktatie te maken. Wil je weten hoe? Kijk maar mee.

Om het je gemakkelijk te maken heb ik zes traktatiedoosjes voor je ontworpen in het circusthema. De traktatie bestaat uit een doosje met rode en witte streepjes. Inderdaad… zoals het tentdoek van de meeste circustenten. Maar alleen een rood-wit gestreept doosje is een beetje saai natuurlijk. Dat moet nog wel wat opgeleukt worden. Daarom heb ik ook zes verschillende circusartiesten voor je gemaakt als versiering voor de traktatiedoosjes.

Zo zien ze er lekker vrolijk uit, vind je ook niet?

gratis te downloaden printbare circus traktatie

Deze kadodoosjes zijn ideaal als traktatie op school of om uit te delen na een circusfeestje.

En het leuke is… jij kan deze traktatiedoosjes hieronder downloaden en gebruiken. Helemaal gratis! Het enige wat je hoeft te doen is printen, knippen en plakken. En het doosje vullen met iets lekkers natuurlijk 😉

Wil je zelf aan de slag met deze traktatiedoosjes? Download dan hier de gratis printable. Dit is een pdf bestand dat bestaat uit 2 A4-tjes. Op het eerste blad staat het traktatiedoosje. Op het 2e blad vind je de afbeeldingen van de verschillende circusartiesten.

gratis te downloaden printbare circus traktatie

klik hier om je Circus Traktatiedoosjes direct te downloaden

Nadat je de circustraktatie hebt gedownload, print je de juiste hoeveelheid traktatiedoosjes uit. Gebruik hiervoor stevig wit papier. Print ook de afbeeldingen van de circusartiesten uit. Let op dat je hiervan minder exemplaren nodig hebt, omdat er 6 verschillende afbeeldingen op elk A4 staan. Tenzij je op elk traktatiedoosje dezelfde circusartiest wilt plakken natuurlijk.

Als al het printwerk gedaan is, ga je als volgt te werk om de circustraktatie in elkaar te knutselen:

Met deze stap voor stap werkbeschrijving zet jij je gratis Circus Traktatiedoosjes makkelijk in elkaar

Stap 1

Knip de doosjes uit, langs alle doorgetrokken zwarte lijnen. Knip (of snijd) ook alle andere doorgetrokken zwarte lijnen in.

Stap 2

De stippellijnen zijn vouwlijnen. Maak het vouwen wat gemakkelijker door deze lijnen te rillen. Leg een liniaal langs de stippellijn en haal er de botte kant van een mes of een schaar langs.

Stap 3

Vouw de 4 zijden van het traktatiedoosje naar binnen, zodat een rechthoekige vorm ontstaat.  Het smalle randje is een plakrand. Plak dit met lijm of dubbelzijdig tape vast aan het zijvlak van het traktatiedoosje.

Stap 4

Vouw nu alle vlakken aan de onderkant van het doosje naar binnen. Begin met de korte vlakken aan de zijkant van het doosje. Vouw vervolgens de lange vlakken naar binnen en plak deze vlakken op elkaar met lijm of dubbelzijdig tape.

Stap 5

Duw nu de vouwlijnen aan de bovenkant van de zijvlakken voorzichtig naar binnen. De voor- en achterkant van het doosje bewegen hierdoor naar elkaar toe.

Stap 6

Om het doosje te sluiten, vouw je de brede witte rand aan de bovenkant naar binnen. Het smalle lipje aan de andere kant kun je tenslotte over het doosje heen vouwen en in het daarvoor bestemde gleufje steken.

Stap 7

Knip nu ter decoratie de afbeeldingen met circusartiesten uit en plak die op het doosjes. Dit is natuurlijk ook een leuk karweitje voor de jarige Job of Jet zelf 😉

Dat is alles! Vul de doosjes nog met iets lekkers of een klein kadootje en klaar ben je!

Ik hoop dat je blij bent met dit kadootje van mij aan jou en hoor graag van je wat je er van vindt. Laat gerust een reactie achter onder dit blogbericht.

Ga je mijn gratis circustraktatie downloaden en gebruiken? Super! Dan zou ik het erg leuk vinden als je dat wilt delen met je vrienden via sociale media. Deel een link naar dit blogbericht op je Facebook, Google+ of Twitter. Of pin de foto’s op je prikbord op Pinterest. Een kleine moeite in ruil voor het kadootje dat ik voor je heb gemaakt, toch?!

gratis te downloaden printbare circus traktatie

Natuurlijk ben ik ook heel nieuwsgierig hoe trots jouw jarige kind was, bij het uitdelen van deze circustraktatie. Foto’s zijn dan ook meer dan welkom. Je kunt ze naar me toe sturen op info@helpmijnkindisjarig.com maar nog leuker is het als je ze zelf post op mijn facebookpagina.

Hopelijk gaat het je lukken om de traktatiedoosjes in elkaar te knutselen. Ik heb mijn best gedaan om een duidelijke werkbeschrijving te maken. Als er toch iets onduidelijk is of als je vragen of suggesties hebt, mag je die zeker aan me laten weten.

Veel succes!


Iets lekkers voor in je traktatiedoosjes? Bestel het hier:

Over de schrijver
Reactie plaatsen