Gezonde traktaties hoeven niet saai te zijn
08 november 2014 

Gezonde traktaties hoeven niet saai te zijn

Traktaties moeten lekker zijn en er feestelijk uitzien. Er is er één jarig, en dat mag gevierd worden!

In dit blogbericht wil ik je laten zien, dat gezonde traktaties niet altijd saai, maar juist heel leuk en lekker kunnen zijn.

Met een beetje creativiteit en inzet kun je een stuk fruit met gemak omtoveren tot een snoezig diertje, een stoere piraat, fleurige bloemen, snelle raceauto’s of lieve hartjes.

De meeste kinderen snoepen graag en vinden het leuk om een traktatie van koek of snoep uit te delen. Voor ouders met een druk leven is het vaak ook heel verleidelijk om snel naar de zakjes chips of pakjes limonade te grijpen. Lekker makkelijk!

Maar steeds meer scholen en kinderdagverblijven willen een rem zetten op grote, zoete en vette traktaties. Ze voeren beleid in om gezonde en verantwoorde traktaties te stimuleren.

Wie denkt dat een gezonde traktatie niet origineel of lekker kan zijn, heeft het mis. Er zijn genoeg voorbeelden van verantwoorde traktaties die er superleuk uitzien en ook nog eens heel goed smaken.

En het maken van een verantwoorde uitdeel-snack hoeft zeker niet altijd veel tijd of geld te kosten. Als je de jarige Job of Jet betrekt bij de voorbereiding is het nog gezellig ook! Het gaat dan misschien niet zo snel als jij zou willen. Maar samen bezig zijn om van de verjaardag van je kind een feest te maken is natuurlijk ook wat waard. Geniet van de voorpret! En je kind zal trots zijn op de zelfgemaakte creaties.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Op internet heb ik leuke voorbeelden gevonden. Hieronder zet ik ze graag voor je op een rijtje:

dolfijn van banaan met druiven

rupsen van aardbei en druif

trakatatie aardbeienmuis

traktatie raceautos

tractatie fruitbloemen

mandarijn poesje

appel vlinder

zeilbootjes van meloen, framboos en druif

toverstafjes van meloen en bessen

vissen van mandarijn en nectarine

banaan piraten

egel van peer en druif

watermeloenijsjes

hartjes van appel en kiwi

Kijk voor meer gezonde traktaties ook eens op de Pinterest-pagina van HELP! MIJN KIND IS JARIG! Ik heb daar een speciaal bord gemaakt vol met de heerlijkste fruittraktaties.

En als je daar dan toch bent… druk gerust even op de volg-knop! Ik vind het leuk om je via Pinterest op de hoogte te houden van nog veel meer tips en ideeën over kinderfeestjes.

Het bord fruittraktaties is een groepsbord. Heb je zelf leuke foto’s van fruitige traktaties, die je graag op dit Pinterest-bord wilt vastpinnen? Laat het me weten in een reactie op dit blog. Dan nodig ik je uit als mede-pinner voor het groepsbord.

Over de schrijver
Reactie plaatsen