Geen themafeest? Oh... nou ja, toch een fijne verjaardag!
11 november 2014 

Geen themafeest? Oh... nou ja, toch een fijne verjaardag!

Om zelf een geslaagd kinderfeestje bij je thuis te organiseren is het handig om te kiezen voor een themafeest. Het gekozen thema vormt de rode draad voor het feestje.

Als je een thema hebt gekozen, is het daarna veel gemakkelijker om daar leuke spelletjes, verhalen, muziek, knutselideeën en feestversiering bij te zoeken. Met een beetje creativiteit kun je zelfs het eten en drinken afstemmen op het thema.
En natuurlijk begint het al bij de uitnodiging: die moet al vast een tipje van de sluier oplichten, over wat de jarige en zijn of haar vriendjes te wachten staat.

Als je een beetje op internet rondneust kom je als snel veel ideeën tegen voor een thema-kinderfeestje. Natuurlijk springen thema’s als piraten, prinsessen en ridders daarbij het meest in het oog. Voor veel kinderen zijn dit erg aansprekende onderwerpen. En daarom dus zeker geschikt om te gebruiken als uitgangspunt voor een geslaagd feestje.

Maar als je wat verder zoekt, kom je zeker ook meer originele thema’s voor een kinderfeestje tegen. Ik heb al vast wat speurwerk voor je gedaan. In deze blog heb ik een aantal leuke thema-ideeën voor je op een rijtje gezet:

thema kabouters

Voor de kleinste kindjes is een kabouterthema heel geschikt. Verkleden met een puntmuts en een baard, paddenstoelen knutselen, kabouterliedjes zingen. Genoeg te doen en te beleven.

thema jungle

En wat dacht je van een spannend junglefeestje? Ideaal om hier een speurtocht aan te koppelen, zodat de feestvierders zich echte ontdekkingsreizigers voelen. En natuurlijk worden er dan tijgerstaarten en slangenogen gegeten.

thema robot

Of een robot-feestje… een leuk thema om lekker aan het knutselen te slaan! Spelletjes worden hilarisch als je verkleed bent als robot: met een kartonnen doos en aluminium folie is een robot-kostuum zo gemaakt.

thema vliegtuigen

Met vliegtuigen kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Succes verzekerd bij kleine piloten en stewardessen. Hopelijk vergeten de kleine gasten hun boarding pass niet!

thema fotomodellen

Een fotomodellen-feestje zal met name bij de jonge dames een schot in de roos zijn. Iedereen wil wel eens in de spotlights staan, toch?! De mooiste jurken passen en eindeloos tutten met borstel en make-up.

thema bouwvakkers

Met een bouwvakkers-thema kun je stoere jongens dan weer een leuke middag bezorgen. Maar natuurlijk zijn stoere werkvrouwen ook welkom! Bouwactiviteiten zijn er genoeg te verzinnen. Maar werken maakt hongerig, dus zorg voor voldoende lekkers om te schaften!

Op deze website zal ik regelmatig een bepaald thema belichten. Ik probeer dan tips en ideeën te geven over allerlei aspecten die een feestje tot een succes kunnen maken: traktaties, uitnodigingen, spelletjes en speurtochten, verkleed- en schminkideeën, knutseltips, feestversiering en partyfood.Weet je zelf een origineel thema dat absoluut niet mag ontbreken? Laat het me dan weten! Stuur een reactie onder dit blog of mail me eventueel wat ideeën of foto’s.

Over de leukste thema’s zal ik zeker meer informatie gaan zoeken en delen via deze website. En daarmee kunnen jij en andere ouders dan weer aan de slag. Hopelijk kunnen we er zo met elkaar voor zorgen dat er voor heel veel kinderen een geweldig themafeestje wordt georganiseerd.


Over de schrijver
Ivonne Slangen
Door

Ivonne Slangen

op 16 Oct 2015

Ik heb onlangs een geweldig kinderfeestje georganiseerd voor mijn zoontje die 8 werd. Thema: camping/kampeerfeestje. Inclusief tentje opzetten met z'n allen, campingspelletjes zoals badminton, frisbee, voetbal, slaapzakken-race (zaklopen in oude slaapzak) etc. Het was super geslaagd! Echt een aanrader. Wij hadden frietjes gehaald maar je zou er nog n barbecue achteraan kunnen doen!

Wouter
Door

Wouter

op 23 Oct 2015

Wow, dat klinkt als een geweldig avontuurlijk kinderfeest Yvonne! Goed om te horen dat het zo geslaagd was. Werkte het weer ook een beetje mee? Een campingfeestje is echt een super veelzijdig thema. Je kunt er ontzettend veel leuke dingen bij verzinnen als je een kinderfeestje gaat organiseren. Een terechte aanrader! Bedankt voor het delen van dit idee.

Reactie plaatsen