Vandaag ben jij het feestvarken!

Voor de meeste kinderen is de verjaardag een van de belangrijke dagen in het jaar. Als het niet dé belangrijkste is. Alles draait die dag om de jarige Jet of Job. En ik ga je helpen om de verjaardag van jouw kind nóg specialer te maken. Met een gratis slinger en feestmuts. Hiermee zal de jarige zich écht het feestvarken voelen!

Het zal je maar gezegd worden… Jij bent vandaag het feestvarken! De vraag is of je daar wel zo blij van moet worden.

Tegenwoordig verstaan we onder het feestvarken iemand voor wie een feest wordt gehouden. De persoon die het middelpunt van dat feest is, wordt het feestvarken genoemd. Maar van oorsprong heeft de term feestvarken een heel andere betekenis.

Vroeger was het feestvarken namelijk het speenvarken dat werd gebraden aan het spit en met een appel in de bek werd geserveerd als een feestmaal. Niet echt een pretje dus om het feestvarken te zijn.

Maar gelukkig leven wij niet meer in de middeleeuwen. Natuurlijk wordt er op een verjaardag lekker gegeten en gedronken. Dat hoort nu eenmaal bij een feest. Maar een bourgondisch vreetfestijn met een varken aan het spit is nou niet bepaald een gebruikelijke invulling van een kinderfeestje.

Laten we het er dus maar op houden dat het feestvarken de jarige is die in het middelpunt van de belangstelling staat. Wel zo gezellig!

feestvarken op een kinderfeestje

Want in het middelpunt van de belangstelling staan. Daar draait het om bij een kinderverjaardag.

Vrolijk gekleurde slingers en ballonnen die de normaal zo saaie woonkamer omtoveren tot een echte feestlocatie. Speciaal voor de jarige Job of Jet. Een versierde stoel waar de jarige op plaats neemt als een koning of koningin op de troon. Om vervolgens uit volle borst toegezongen te worden.

Een heerlijke taart en nog heel veel ander lekkers. Op de taart staan super veel kaarsjes. Want de jarige is ook al zo groot! En dat is natuurlijk blazen geblazen! Want al die kaarsjes moeten natuurlijk wél in één langgerekte zucht gedoofd worden.

feestvarken blaast kaarsjes op verjaardagstaart uit

En dan is er nog al die visite. Vriendjes, opa’s, oma’s, ooms en tantes, neefjes en nichtjes. Het hele huis zit vol! En al die gasten komen speciaal om de jarige te feliciteren. En wat nog belangrijker is… ze brengen ook allemaal feestelijk verpakte kadootjes mee! Wat zal daar in zitten? Superspannend allemaal!

Geweldig he, als je kind zo kan genieten van die ene dag in het jaar?! Als ouder wil je er dan toch alles voor doen om er een geweldige feestdag van te maken?

En dat hoeft niet eens veel te kosten. Ook met simpele middelen kun je van de verjaardag van jouw zoon of dochter een hele speciale dag maken. Ik probeer daar met deze website regelmatig leuke voorbeelden voor te geven.

En ook nu heb ik iets voor jou om er voor te zorgen dat jouw kind zich op zijn of haar verjaardag letterlijk een feestvarken kan voelen.

gratis printable om zelf een feestvarken slinger en feestvarken feesthoedje te maken

 

Om jouw jarige Job of Jet nog eens extra in het zonnetje te zetten heb ik een feestvarken-slinger en feestvarken-feestmuts gemaakt. Zowel de slinger als de feestmuts kun je hieronder gratis downloaden. Je hoeft ze dan alleen nog maar te printen en in elkaar te knutselen. En daarna kun je er je eigen feestvarken lekker mee verwennen!

Template not found..

Heb je de slinger en het feesthoedje voor jouw feestvarkentje gedownload? Cool! Dan ga ik je nu vertellen hoe je deze feestversiering in elkaar kunt zetten:

Zo maak jij je eigen Feestvarkenshoedje

Voor het maken van feesthoedje heb je het volgende nodig: een schaar, een scherp mesje, plakband een stukje elastiekkoord (een lintje of touwtje kan ook) en iets om gaatjes mee te prikken.

maak je eigen feestvarkens feesthoedje met de gratis printable van helpmijnkindisjarig.com

  1. Knip de feestmuts uit langs de grijze (doorgetrokken) kniplijn
  2. Maak met een mesje een gleufje ter plaatse van de (gestreepte) snijlijn
  3. Rol het hoedje tot een kegelvorm en schuif de plakstrip door het ingesneden gleufje
  4. Plak voor extra stevigheid de plakstrip aan de binnenkant vast met een plakbandje
  5. Maak met een ponstang (of een perforator, een prikpen of gewoon een spijkertje) twee kleine gaatjes in het hoedje en knoop er een elastiekje of lintje aan vast
  6. Zet het hoedje op het hoofd van het feestvarken

Heb je meer uitleg nodig? Een uitgebreide stap voor stap werkbeschrijving en een blanco sjabloon om je eigen feesthoedjes te maken vind je via deze link: Hoe maak je een feesthoedje?

Zo maak jij je eigen Feestvarkensslinger

De slinger maak je met behulp van een schaar en een ponstang (of iets anders om gaatjes mee te prikken). Ook heb je een touwtje nodig van ongeveer 2 meter.

maak je eigen feestvarkens slinger met de gratis printable van helpmijnkindisjarig.com

  1. Knip de varkenskop, alle letters en de varkenskont uit, langs de grijze kniplijnen
  2. Maak gaatjes ter plaatse van de aangeduide sterretjes. Hou hierbij rekening met de dikte van jouw touwtje
  3. Rijg alle delen van de slinger in de juiste volgorde aan het touwtje
  4. Hang de slinger op voor het échte feestvarken

Als het gelukt is om de feestvarkens slinger en het bijbehorende feesthoedje in elkaar te zetten dan ben jij helemaal klaar om het échte feestvarken te verrassen op zijn of haar verjaardag.

 maak feestversiering voor je eigen feestvarken met de gratis feestvarken printables van helpmijnkindisjarig.com

Is de grote dag al aangebroken? Hang dan snel de slinger op een leuk plekje en zet het feesthoedje op het hoofd van jouw jarige zoon of dochter. Gefeliciteerd! Vandaag is jouw kind het feestvarken!

Ik ben benieuwd naar de reactie! Laat je me weten wat jouw feestvarken er van vindt? Je kan een berichtje plaatsen onder deze blog of op de facebookpagina van Help! Mijn Kind Is Jarig.

Over de schrijver
Regeer
Door

Regeer

op 26 Jan 2017

Geweldig leuk zeg super goed uitgelegd allemaal het ziet is ontzettend handig en leuk om evt samen met broertjes en zusjes en papa of mama of andere lieve helpers in de familie te knutselen maakt t extra speciaal voor de jarige job of jet. Geweldig bezig 🤗 groetjes

Saskia de Mol
Door

Saskia de Mol

op 28 Jul 2017

Echt super leuk! Ook eens wat anders als een normale vlag. Bedankt voor het delen :)

Wouter
Door

Wouter

op 30 Jul 2017

Dat is graag gedaan Saskia! Bedankt voor je reactie

Reactie plaatsen