Ei, ei, ei, een spelletje hoort erbij!
02 april 2015 

Ei, ei, ei, een spelletje hoort erbij!

Wat gaan we doen met Pasen? Deze vraag zal de afgelopen weken in veel gezinnen gesteld zijn. Familiebezoek? Naar de kerk? Lekker uitgebreid brunchen? Eieren zoeken? Naar de meubelboulevard? Misschien zijn jullie er nog niet uit of zie je op de dag zelf wel waar je zin in hebt.

Om je een beetje te helpen met de invulling van de paasdagen heb ik de 10 leukste paasspelletjes voor je op een rijtje gezet. Kijk maar mee… er is veel meer te doen dan eieren zoeken!

Het is bijna Pasen. Nergens kun je er nog om heen. Op straat, op het werk en op school, op televisie, in de supermarkt, in de bladen en op internet. Je struikelt er bijna over de paashazen, kuikentjes en paaseieren. In allerlei vormen en maten komen ze voorbij. Als vrolijke paasversiering en tafeldecoratie. Als smakelijke brunchgerechten en natuurlijk als verleidelijke chocola!

Maar wat je minder tegenkomt, zijn leuke spelletjes om te spelen tijdens Pasen. Ik wil bewijzen dat er tijdens deze feestdagen écht meer te doen is dan eieren zoeken en slenteren over een tjokvolle meubelboulevard.

Maak er deze Pasen een écht gezellig familiefeestje van. Ik heb de 10 leukste Paas-spelletjes voor je op een rijtje gezet.

De 10 leukste spelletjes voor Pasen: een overzicht

1. Wortelgooien

Wortelgooien! Wat een leuk spel en zo simpel om te maken. Teken een paashaas op een groot stuk karton. Maak bonenzakjes in de vorm van wortels en gooien maar! Kijk op pinkstripeysocks.com voor een uitgebreide uitleg om dit spel te maken.

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: WortelgooienBron: pinkstripeysocks.com

2. Paasbingo

Bingo blijft altijd spannend. Zowel voor kinderen als volwassen. Zeker als er leuke prijsjes te winnen zijn! Met deze gratis pintables voor Paasbingo wordt het ouderwets gezellig. Download ze snel op happythought.co.uk

de 10 leukste  spelletjes voor Pasen: PaasbingoBron: happythought.co.uk

3. Boter, Kaas en Paaseieren

Deze paasvariant van boter, kaas en eieren vond ik op pinterest. Helaas zonder bron. Maar ik vind dit spelletje zo leuk! Zonde om niet met jou te delen, toch?!

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: Boter, Kaas en PaaseierenGevonden op pinterest

4. Eén ei hoort er NIET bij

‘Don’t eat Pete’ is een populair spelletje uit Amerika. Deze leuke paasvariant heb ik maar even omgedoopt tot ‘Eén ei hoort er NIET bij’. Het spelbord kun je downloaden op thebensonstreet.com

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: Eén ei hoort er NIET bijBron: thebensonstreet.com

Speluitleg: Leg een paaseitje in elk vakje van het spelbord. De speler die aan de beurt is moet de kamer even verlaten. De overblijvende kinderen kiezen samen welk eitje er niet bij hoort. Als de speler terug komt in de kamer, mag hij of zij de paaseitjes één voor één op eten. Maar als het kind het eitje wil pakken dat er niet bij hoort, roepen de andere spelers: ‘Dit ei hoort er NIET bij’. De beurt is dan voorbij. De volgende speler verlaat de kamer en het spelbord wordt opnieuw gevuld.

5. Paashaasrace

Wil je even lekker actief aan de slag na de paasbrunch? Organiseer dan een echte paashaasrace. Een geweldige variant van het ouderwetse zaklopen, vind je ook niet?! Zorg voor ‘echte’ paashaasoren en grappige hazenstaartjes! Dan heb je gegarandeerd geweldige foto’s van deze Pasen!

De 10 leukste spelletjes voor Pasen: Paashaas Race

De 10 leukste spelletjes voor Pasen: Paashaas Racebron: gigglesgalore.net

6. Eierlopen

Ook Eierlopen is een leuk en actief spel voor buiten. De speluitleg vind je hier. Hopelijk wordt het mooi weer met Pasen!

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: EierlopenBron: premeditatedleftovers.com

7. Haasje Prik

Haasje Prik! Deze variant van Ezeltje Prik is zo schattig! Die mag écht niet ontbreken in dit overzicht met leuke Paasspelletjes. De printables van de paashaas én de staartjes kun je downloaden op sugarandcharm.com. De speluitleg van Ezeltje Prik vind je hier.

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: Haasje PrikBron: sugarandcharm.com

8. Paasgolf

En nog zo’n geweldig idee: Paasgolf! Dit spel maak je door een kartonnen doos te recyclen tot een grappige paashaas. Met een paar vrolijk gekleurde ballen of plastic eieren ben jij in een mum van tijd klaar om je eigen Paasgolfspel te spelen.

Als golfclub kun je van alles gebruiken: een houten lat, een tak of zelfs een bezem. Wees creatief! Wil je de ballen gewoon rollen met de handen? Ook goed! Dan noem je het Paasbowling 😉

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: PaasgolfBron: activitades infantil

9. Eiermemory

Misschien heb je ze nog wel ergens liggen… gekleurde plastic eieren. De eivormige plastic capsules uit een verrassingsei kun je ook prima gebruiken om dit leuke Eiermemory spel te maken.

Zoek een aantal kleine voorwerpen of snoepjes bij elkaar. Van elk voorwerp heb je steeds 2 stuks nodig. Verstop in elk eitje één voorwerp of snoepje en Eiermemory kan beginnen!

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: EiermemoryBron: theelephantofsurpriseblog.com

10. Eieren zoeken

Oké oké en als laatste kan ‘Eieren zoeken’ natuurlijk niet ontbreken als het gaat om paasspelletjes met kinderen. Het is gewoon traditie.  En een hele leuke traditie!

de 10 leukste spelletjes voor Pasen:  het onvermijdelijke EierzoekenBron: Pixabay

Zo zie je maar weer. Veel bekende spelletjes zijn met wat kleine aanpassingen heel geschikt te maken voor Pasen. En zo werkt dat natuurlijk niet alleen bij het Paas-thema.

Op dezelfde manier kun je met gemak de leukste spelletjes verzinnen voor een kinderfeestjes. Welk thema je daarbij kiest maakt niet uit. Dát je een thema kiest, is dan weer wel een aanrader. Want juist het gekozen thema is de rode draad. Het inspireert je om aan bestaande spelletjes een leuke twist te geven, zodat je gegarandeerd een knalfeest organiseert voor jouw jarige kind!

Hebben jullie zelf leuke Paasspelletjes gespeeld en wil je de foto’s met ons delen? We genieten graag een beetje mee! Je kunt een berichtje met foto te plaatsen op de facebook-pagina van Help! Mijn Kind Is Jarig.

de 10 leukste spelletjes voor Pasen: een overzicht

Vond je dit een leuke blog? Vergeet dan niet om dit met je vrienden te delen via de deelknoppen hieronder of bovenaan deze pagina. Tof als je dat wilt doen!

Reacties zijn uiteraard ook welkom. Je kunt ze kwijt in het reactievenster onder dit blogbericht.

Over de schrijver
Reactie plaatsen