Circusfeestje - een veelzijdig thema
12 december 2014 

Circusfeestje - een veelzijdig thema

“Volgende week gaan we een beetje gek doen. We gaan naar het circus. We gaan jongleren, de clown uithangen, goochelen,…”  Deze tekst stond een paar maanden geleden op het briefje dat mijn 5-jarige pleegzoon elke week meebrengt van school. De juf laat met die briefjes aan de ouders weten wat het thema is voor de komende week. Het lesprogramma wordt daar dan zoveel mogelijk op afgestemd.

Natuurlijk is niet elk thema even boeiend, maar het circusthema was een schot in de roos.

Tijdens de circusweek op school, vertelde onze zoon bij thuiskomst steeds honderduit over de kunstjes die hij had geleerd. Op vrijdag werd een echte circusdag georganiseerd waarbij de kleuters elkaar hun kunsten konden vertonen. Alle klasgenootjes werden geschminkt, zodat het een vrolijke boel was van clowns, acrobaten en leeuwen. En er werd lekkere popcorn gesmuld.

Dagenlang zong onze zoon de liedjes over clown Dobus en zijn vriendjes. Normaal zingt hij niet zoveel, maar dit was echt een regelrechte hit. Het vrolijke liedje over clown Dobus (Studio 100) heb ik even voor je opgezocht. Misschien kom je dan zelf ook meteen een beetje in de circusstemming. Maar pas op, het is een echte oorwurm. Als je het één keer hebt gehoord, blijft het nog wel even hangen in je hoofd. Je bent gewaarschuwd!

 


Dobus – Dobus (Studio 100)

 

En niet alleen dit liedje bleef lang hangen. Het hele circus-thema had duidelijk indruk gemaakt. Na de circusweek op school, kwam thuis eindelijk het playmobil-circus weer eens tevoorschijn uit de kast. En met veel fantasie werden hierin urenlang allerlei circusavonturen nagespeeld. Ook mochten wij als papa’s nog regelmatig toekijken naar de acrobaten-kunsten en goochelaarstrucs die onze pleegzoon live aan ons vertoonde. We voelden ons met recht een hooggeëerd publiek!

Omdat een circus super veelzijdig is, spreekt het ongetwijfeld heel veel kinderen aan. Gekke clowns, stuntende acrobaten, “wilde” dieren en verbluffende goochelaars. Voor elk wat wils! En juist door die veelzijdigheid is het circus ook erg geschikt als thema voor een kinderfeestje.

Indrukwekkende circusacts zijn een geweldige inspiratiebron voor het bedenken van spannende spelletjes voor een themafeestje. De vrolijke kleuren van de circustent vormen een ideaal vertrekpunt bij de keuze van de feestversiering. En over lekkere partysnacks hoef je ook niet lang na te denken. Met het circus als thema is voor alle onderdelen van een kinderfeestje wel iets verrassends te bedenken.

tips en ideeën voor het organiseren van een kinderfeestje

Lijkt het je leuk om zelf een circusfeestje voor jouw kind te organiseren? Dan ga ik je daarbij helpen met wat inspirerende voorbeelden.

De komende weken zal ik in mijn blog steeds een paar tips en ideeën met je delen over het organiseren van circusfeestje. Alle ingrediënten voor een superfeest komen aan bod. Als je me blijft volgen heb je over een tijdje vast en zeker voldoende inspiratie om er zelf een geweldig circusfeest van te maken voor jouw jarige zoon of dochter.

Komt dat zien! komt dat zien!

 


Over de schrijver
Reactie plaatsen