Ballonuitnodigingen: 6 feestelijke voorbeelden
15 april 2015 

Ballonuitnodigingen: 6 feestelijke voorbeelden

Ballonnen zijn hét middel bij uitstek om een feestelijke sfeer te creëren. Ze zijn goedkoop. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren.

En ze zijn ook érg geschikt om een leuke ballonuitnodiging voor een kinderfeestje mee te maken.

Als je een uitnodiging voor een kinderfeestje verstuurt, hoop je natuurlijk dat de kleine gasten direct ontzettend veel zin krijgen in het feestje. Met een ballonuitnodiging heb je een grote een kans om dat doel te bereiken.

Want welk kind is er nou niet weg van ballonnen? De kleurrijke zwevende bollen hebben een magische aantrekkingskracht op vrijwel alle kinderen. Een uitnodiging met een ballon zal dan ook enthousiast in ontvangst worden genomen. Snel nog even opblazen (of juist laten knallen) en het begin van de feeststemming is er!

Op het internet vind je veel originele ideeën voor een uitnodiging. Vooral op pinterest kom je vaak de leukste dingen tegen. Dit is echt een waanzinnige inspiratiebron, als je een kinderfeestje wilt organiseren!

Maar ja, zelf het web afspeuren kost natuurlijk wel heel veel tijd. Om het je gemakkelijk te maken, heb ik wat voor je rondgeneusd. En ik heb de beste ideeën voor ballonuitnodigingen voor je op een rijtje gezet. Hier vind je mijn 6 favorieten:

  1. Ik ben helemaal weg van deze foto uitnodiging. Maak een fotokaartje met jouw jarige Job of Jet erop. Maak een gaatje in de mond en steek daar een vrolijk gekleurde ballon in. Ziet dat er feestelijk uit of niet?

uitnodiging fotokaartje met gele ballonphoto credit: Leven met Liv via Flickr cc

  1. Deze ballonuitnodiging maakt me ook meteen vrolijk. De basis is een simpel wit kaartje met de tekst van de uitnodiging in een hip lettertype. En daarop plak je een fleurige ballon met een plakbandje in een contrasterende kleur. Je kunt natuurlijk ook washi-tape gebruiken.

uitnodiging met kleurrijke ballonnen en gekleurd plakbandbron: Cha Cha drugstore

  1. Deze ballonuitnodiging is dan weer heel stijlvol. Hier is de basis een wit kaartje met een illustratie die past bij het thema van het feestje. De tekst van de uitnodiging is met stift op de ballon geschreven. Op het labeltje dat om de ballon geknoopt is staat dan nog de tip om de ballon op te blazen. Duidelijk was dat natuurlijk al, maar zo’n detail maakt het wel helemaal af!

uitnodiging met rode ballon en geschreven tekstbronnen: Lavender’s Blue designs,  Cool Creativities

  1. Bij deze vrolijk gekleurde ballonuitnodiging is de tekst op de ballon gedrukt. Er zijn genoeg online winkels te vinden waar je ballonnen kunt laten bedrukken met een eigen tekst of afbeelding. Een kleurrijk motiefje op het bijbehorend kaartje en aan de binnenkant van de envelop, maken het geheel compleet. Een uitnodiging in alle kleuren van de regenboog!

uitnodiging groene ballon met gedrukte tekstbron: The Little Umbrella

  1. Ook deze ballonuitnodiging vind ik super origineel. Aan een simpel kaartje is met een touwtje een ballon gebonden. De tekst van de uitnodiging is in deze ballon verstopt. Op het kaartje zelf staat nauwelijks meer dan “please inflate me”, het verzoek om de ballon op te blazen. In het kaartje is een speld gestoken om de ballon weer kapot te prikken. Geniaal!!!

uitnodiging gele ballon met speldbron: Buckets and Spades

  1. En dan tenslotte nog deze. Opnieuw een ballon met een gedrukte tekst erop. Maar deze keer verpakt in een doosje met confetti. Voor een extra feest-effect.

uitnodiging ballon in doosje met confettibron: Jenny Cookies

Krijg jij bij het zien van geweldige ballonuitnodigingen nou ook zo’n zin in een feestje? Dat is nou precies de bedoeling 😉

Heb je zelf ook wel eens een ballonuitnodiging gestuurd voor het kinderfeestje van jouw zoon of dochter? Of heeft jouw kind juist een leuke ballonuitnodiging ontvangen? Dan hoop ik dat je daar een foto van hebt gemaakt!

Want ik zou het geweldig vinden als je jouw uitnodiging wilt delen op de facebookpagina van Help! Mijn Kind Is Jarig. Je kunt dit doen door een berichtje te posten.

Ik ben razend benieuwd naar al die uitnodigingen met ballonnen. En niet alleen ik. Ook de groeiende groep fans van Help! Mijn Kind Is Jarig waardeert de dagelijkse portie kinderfeestjes-inspiratie die langs komt op mijn facebookpagina. Het is heel leuk om anderen te inspireren! Dus ik zou zeggen: like, deel en reageer er op los!

Als je nou niks wilt missen, schrijf je dan ook snel in op de nieuwsbrief.

Klik op de link en vul je naam en emailadres in >>>

Je blijft dan op de hoogte van alle nieuwe blogberichten, inspirerende tips en leuke acties op de website. En je ontvangt ook nog eens regelmatig een leuk kadootje in je e-mail box.

Tot snel!

Over de schrijver
Reactie plaatsen